съществата и техните дарби и способности- Долноземците...

Go down

съществата и техните дарби и способности- Долноземците...

Писане by Alison D. on Август 25th 2013, 15:42

Инкуби и Сукубуси
Това са нощни демони, които прелъстяват жертвата си в съня ѝ и пият от кръвта им, а понякога поглъщат и жизнената им енергия. Инкубите са мъжките демони, които прелъстяват жени в съня им и дори от такова сношение може да се роди дете, което ще е човек с наистина възбуждаща визия и разюздано поведение и способност да влиза в сънищата на другите, също като кошмарите. Тези деца могат да се хранят със жизнената енергия на жертвите си и това ги прави по-силни, но също трябва да ядат и човешка храна, защото са хора.Сукубусите са женския еквивалент на инкубите, и прелъстяват мъже в съня им.
Вампир / полу-вампир (дете на вампир и човек)
Вампирите са надарени с ловкост, бързина и сила безсмъртни ходещи мъртъвци, които поддържат живота си с кръв. Технически, те са мъртви - сърцата им не бият, ограните не функционират, но все пак могат да мислят, да чувстват, да желят. Всеки вампир има по ЕДНА придобита сила, която в никакъв случай не можа да е дарба за копиране на чуждите дарби. При полу-вампирите тази придобита сила липсва и те не са безсмъртни. Слънцето е враг на всички вампири, затова повечето вампири носят пръстени, огърлици или специални татуировки, защитаващи ги от слънчевите лъчи.
нимфи:
- дриади - нимфи на дърветата и най-вече на дъбовете
- хамадриади - те също са нимфи на дъбовете, но са толкова привързани към своето дърво, че ако то умре, хамадриадата също умира; или ако то бъде наранено - хамадриадата също изпитва болка.
- мелиади - нимфи на ясена и плодните дървета
- лимониади - нимфи на ливадите
- ореади - мощни нимфи, покровителки на горите; всяка ореада си има своя гора
- хелиади - нимфи на тополите
- хеспериди - нимфи пазителки; в гръцката митология те защитавали дървото със златните ябълки, но в днешно време могат да защитават каквото си поискат; от хесперидите по-добра лична охрана няма.

нимфи:
- наяди - нимфи на сладководните потоци и езера. Има 5 вида наяди:
--- лимнади- нимфи на езерата
--- пегаяй - нимфи на извори
--- кринаи - нимфи на извори, фонтани
--- потамеиди - нимфи на реки и потоци
--- елейономаиди - нимфи на блата и тресавища
- нереиди - морски нимфи
- океаниди - морски нимфи
- плеяди – морски нимфи
- лампади - нимфи, които могат да се разхождат из паралелните светове
- менади - много свободолюбиви нимфи, които могат да се превръщат в дървета
Самодиви
Самодивите са неземно красиви, вечно млади жени и мъже с изваяни тела, меки коси и толкова въздействащ поглед, че могат да контролират и убиват другите с него. Единствения начин да обезоръжиш една самодив/а, е да завържеш очите му/ѝ или откраднеш сянката ѝ/му, като вземеш най-скъпия предмет за самодива, в който се крие неговата сила. Могат да влизат в сумрака и да пътуват във времето.
Елфи
Елфите са красиви мъже и жени, силно привързани към природата. Има два вида елфи: тъмни и светли. Тъмните елфи са активни главно през нощта и не са дружелюбно настроени към хората. Могат да се хранят чрез лунната светлина, като ги захранва дотолкова, че не е нужно да се хранят с друго. Но тъй като луната черпи светлината си от слънцето, тъмите елфи са зависими от светлите; Светлите елфи са активни главно през деня и могат да се хранят само със слънчевата енергия. Те са добри и услужливи, приятелски настроени към хората, които не идват в горите с лоши намерения.
Върколаци и полу-върколаци.
Върколаците са хора-вълци, които при пълнолуние непременно се превръщат в големи вълци. Те са много силни, сърцето им бие много по-бързо от това на обикновения човек. Имат наистина голям апетит. От връзката на върколак с човек се ражда дете (сдухач), което може да вижда духовете и другите същества и да ги убива с лекота.
Хибриди
Хибридите са деца на две различни свръхестествени същества. В такива случаи се появява нещо като аномалия и детето взима биологичния вид на единия си родител и силите на другия. Така примерно от връзката на Инкуб - демон може да се роди дете, което да изглежда ката инкуб , но да се храни само със човешки души .
Призраци
Призраците представляват ехо от насилствената смърт на някой. Те обикновено обитават местата, където е починал човека и се появяват в дрехите и състоянието, в което е бил индивидът непосредствено преди смъртта си. Всеки призрак може да обладае човешки приемник, ако е достатъчно силен или иначе причиняват някаква „повреда“ в човека предимно психическа. Те могат да обладават и други същества ( без ангели , демони и дяволи )
Вещици и вещери
Вещиците и вещерите имат повече от една сила и управляват способностите си посредством заклинания и ритуали, които при обикновен човек не биха имали голям ефект. Те не са безсмъртни и са като всички други хора, само че организмът им е по-силен, за да може да издържи силата на магиите и лишаването от енергия, докато ги правят. Имат широки познания в билкарството и споделят разбирането, че женското и мъжкото начало трябва да се почитат наравно.
Грехове
Греховете са същества, които са жертва на собствения си грях и подтикват и другите към този грях. Примерно, ако героят ви е грях Гордост , той не може да спре да се възгордява със себе си подтиква и другите да се възгордяват до патологично и може би докато не“ умрат“ от собственото си его. Те са безсмъртни.
Анархисти
Анархистите са вандалите, хулаганите, вагабонтите, крадците, мошениците, измамниците. Сеят разруха и пречат на всичко и всички по всякакви начини. Арестите, поправителните домове и затворите не са им чужди места. Обичайните "лоши момчета" Със секси вид и малко страст. Но все пак не са особено безсмъртни.
avatar
Alison D.
Админ

Брой мнения : 23
Join date : 07.08.2013
Age : 20
Местожителство : Ню Йорк

Вижте профила на потребителя http://themortal-instrument.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите